Vinárstvo H & V Pincészet Muzsla

Vinárstvo H & V Pincészet Muzsla

Pincészetünk a Délszlovákiai borrégióhoz tartozó Muzslán található. Fiatal borászként, elhivatottan tapossuk nagyapáink útját. Tisztelve a hagyományokat, de közben újakat teremtve.

Családunkban az 1800-as évekre visszamenőleg már termesztettek szőlőt, készítettek bort. Igaz, akkoriban a fő szőlőfajták főleg a direkttermő fajtakörből kerültek ki, így például a Fehér és Fekete Otelló, kiegészítve egy kis Hárslevelűvel és Furminttal.

Boraink kizárólag a Muzslai Szőlőhegyen termett szőlőből készülnek.

A déli lejtésű, löszös talajok kiváló termőhelyül szolgálnak az ide telepített szőlőknek. Ültetvényeink 165 és 211m t.f. magasságban találhatóak. Klimatológiai szempontból ez Szlovákia legmelegebb térsége, mely a napsütéses órák számát tekintve is a legelőkelőbb helyen szerepel.

A szőlőhegyet délről a Duna, keleti irányból a Garam határolja. E két folyó jelenléte teszi még különlegesebbé az itt található, egyébként is egyedi mikroklímát.

Célünk, hogy a kedves borkedvelő közönség előtt a termőhelyünkre jellemző csodálatos, gyümölcsös, s egyben markáns ízvilág kapuja táruljon ki, melyen ha belép, s belekortyol a mézes-virágos Olaszrizlingbe, mosolyt csal az arcára.

Ha a citrusosan ásványos Zöld veltelínit ízleli, kedvesnek találja.

A Kékfrankos harmóniája gondolkodásra készteti, a Dunaj meggyes-csokoládés testében a boldogságot észleli.

Telefonszám
+421 908 741 364 / +421 905 962 608